Farsangi fánkot sütni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
17. sor: 17. sor:
 
# Ha a fánkok magasra és könnyűre keltek, kisüthetjük őket. Ehhez egy vastag falú edényt töltsünk meg annyi olajjal, hogy 3-4 ujjnyi vastagon álljon benne, majd melegítsük. Az olaj nem lehet se túl hideg, se túl forró! Akkor megfelelő a hőmérséklete, ha egy kis tésztadarabkát beledobva gyöngyözni kezd, de nem sistereg – a tészta pedig megdagad és feljön az olaj tetejére.
 
# Ha a fánkok magasra és könnyűre keltek, kisüthetjük őket. Ehhez egy vastag falú edényt töltsünk meg annyi olajjal, hogy 3-4 ujjnyi vastagon álljon benne, majd melegítsük. Az olaj nem lehet se túl hideg, se túl forró! Akkor megfelelő a hőmérséklete, ha egy kis tésztadarabkát beledobva gyöngyözni kezd, de nem sistereg – a tészta pedig megdagad és feljön az olaj tetejére.
 
# A fánkokat úgy helyezzük a meleg olajba, hogy az addig a gyúródeszkán fekvő, alsó fele legyen felfelé. Ha az olaj hőmérséklete megfelelő, a tészta tovább kel és a teteje is szépen megdagad. Több fánkot is süthetünk egyszerre, de mindig csak annyit tegyünk az olajba, hogy maradjon hely a megdagadó tésztának!
 
# A fánkokat úgy helyezzük a meleg olajba, hogy az addig a gyúródeszkán fekvő, alsó fele legyen felfelé. Ha az olaj hőmérséklete megfelelő, a tészta tovább kel és a teteje is szépen megdagad. Több fánkot is süthetünk egyszerre, de mindig csak annyit tegyünk az olajba, hogy maradjon hely a megdagadó tésztának!
# Miután a fánkot az olajba tettük, fedjük le az edényt és így süssük 3-4 percig. Ezután egy lapáttal fordítsuk meg a fánkokat, és ezután már fedő nélkül süssük, amíg a másik oldala is megpirul, középen pedig szép „szalagos” lesz.
+
# Miután a fánkot az olajba tettük, fedjük le az edényt és így süssük 4-5 percig. Ezután egy lapáttal fordítsuk meg a fánkokat, és ezután már fedő nélkül süssük, amíg a másik oldala is megpirul, középen pedig szép „szalagos” lesz.
 
# A kész fánkokat szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy felitassuk róluk az olajat, majd hintsük meg vaníliás cukorral kevert porcukorral, és még forrón tálaljuk. Esetleg melegített, rummal kevert lekvárt is kínálhatunk hozzá.
 
# A kész fánkokat szedjük egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy felitassuk róluk az olajat, majd hintsük meg vaníliás cukorral kevert porcukorral, és még forrón tálaljuk. Esetleg melegített, rummal kevert lekvárt is kínálhatunk hozzá.
  
32. sor: 32. sor:
 
** 50 dkg liszt
 
** 50 dkg liszt
 
** 5 tojássárgája
 
** 5 tojássárgája
** 3 dkg élesztő
+
** 3 dgk élesztő
 
** 3-3,5 dl tej
 
** 3-3,5 dl tej
 
** 6 dkg vaj vagy margarin
 
** 6 dkg vaj vagy margarin
56. sor: 56. sor:
  
 
* Domokos Lászlóné: Mindentudó szakácskönyv. Minerva, 1982.
 
* Domokos Lászlóné: Mindentudó szakácskönyv. Minerva, 1982.
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)