A lilakáposztát felhasználni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
 
#'''Készíts belőle salátát.''' A lilakáposztára a többség automatikusan párolt káposztaként gondol, de érdemes nyersen elkészíteni, mert így károsodás nélkül benne maradnak a tápanyagok. Öntettel nyakon öntve a káposzta meg fog puhulni, így nincs szükség párolásra sem. A következő recept egy édeskésebb ízvilágú salátaverzió, viszont minden olyan hozzávalót tartalmaz, amelyek összeérve igazi finomsággá varázsolják a káposztát, még ha így az elején kicsit nehéz is ezt elhinni.
 
#'''Készíts belőle salátát.''' A lilakáposztára a többség automatikusan párolt káposztaként gondol, de érdemes nyersen elkészíteni, mert így károsodás nélkül benne maradnak a tápanyagok. Öntettel nyakon öntve a káposzta meg fog puhulni, így nincs szükség párolásra sem. A következő recept egy édeskésebb ízvilágú salátaverzió, viszont minden olyan hozzávalót tartalmaz, amelyek összeérve igazi finomsággá varázsolják a káposztát, még ha így az elején kicsit nehéz is ezt elhinni.
 
#*A lilakáposztát mosd meg, majd vágd négybe. Minden negyedet keresztbe, minél vékonyabban szeletelj fel. Amikor a torzsájához érsz, azt is nyugodtan felvághatod vékonyan, mivel ebben koncentráltabban vannak jelen a káposzta hatóanyagai.
 
#*A lilakáposztát mosd meg, majd vágd négybe. Minden negyedet keresztbe, minél vékonyabban szeletelj fel. Amikor a torzsájához érsz, azt is nyugodtan felvághatod vékonyan, mivel ebben koncentráltabban vannak jelen a káposzta hatóanyagai.
#*Darabolj fel két almát kis kockákra. Legjobb, ha édes típusú, sárga almát választasz.
+
#*Darabolj fel két almát kis kockákra. Legjobb, ha édes típusú, sárga almát választassz.
 
#*Reszelj le egy sárgarépát.
 
#*Reszelj le egy sárgarépát.
 
#*Vágj össze egy fél fej vöröshagymát nagyobb, de vékony csíkokra.
 
#*Vágj össze egy fél fej vöröshagymát nagyobb, de vékony csíkokra.
#*Mindössze 5 szelet kígyóuborkára lesz még szükséged, amitől frissebb, zamatosabb lesz a saláta, de mégsem veszi át annyira az erős uborka ízt. Az 5 karika uborkát vágd pici kockákra.
+
#*Mindössze 5 szelet kígyóuborkára lesz még szükséges, amitől frissebb, zamatosabb lesz a saláta, de mégsem veszi át annyira az erős uborka ízt. Ehhez az 5 karika uborkát vágd pici kockákra.
 
#*Öntetnek keverj össze joghurtot, tejfölt, mézet, olívaolajat és mustárt. Szórj bele borsot, és kicsit több sót, mert a káposzta úgyis felveszi, és úgy finom, ha van íze. Nyomj bele 1 kis gerezd fokhagymát. Fokhagymából azért nem kell sok, mert alapjában véve ez egy édeskésebb saláta lesz.
 
#*Öntetnek keverj össze joghurtot, tejfölt, mézet, olívaolajat és mustárt. Szórj bele borsot, és kicsit több sót, mert a káposzta úgyis felveszi, és úgy finom, ha van íze. Nyomj bele 1 kis gerezd fokhagymát. Fokhagymából azért nem kell sok, mert alapjában véve ez egy édeskésebb saláta lesz.
 
#*Minden összetevőt tegyél egy nagy tálba és keverd össze. Csapj hozzá 2 marék mazsolát is.
 
#*Minden összetevőt tegyél egy nagy tálba és keverd össze. Csapj hozzá 2 marék mazsolát is.
19. sor: 19. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
*Ha fogyókúrázol, akkor a lilakáposzta-salátát neked találták ki, mivel étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti és egyben táplál is.  
+
*Ha fogyókúrázol, akkor a lilakáposztasalátát neked találták ki, mivel étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti és egyben táplál is.  
 
*Csirkemellhez  adva köretként ideális ebéd.
 
*Csirkemellhez  adva köretként ideális ebéd.
 
*Vásárlásnál az élénk színű, nem túl sötét, kemény példányokat válogasd ki.
 
*Vásárlásnál az élénk színű, nem túl sötét, kemény példányokat válogasd ki.
*Figyeld, hogy a külső levelei ne legyenek fonnyadtak. A kisebb káposztafejek általában zsengébbek és édesebbek.
+
*Figyeld, hogy a külső levelei ne legyenek fonnyadtak. A kisebb a káposztafejek általában zsengébbek és édesebbek.
 
*Mazsola helyett/mellett vörösáfonyával is készítheted.
 
*Mazsola helyett/mellett vörösáfonyával is készítheted.
  
53. sor: 53. sor:
 
* [http://www.tutitippek.hu/blog/voroskaposzta.php Vöröskáposzta felhasználása]
 
* [http://www.tutitippek.hu/blog/voroskaposzta.php Vöröskáposzta felhasználása]
 
* [http://circusgardener.com/2014/12/30/winter-salad-red-cabbage-apple-and-cranberry/ Winter salad]
 
* [http://circusgardener.com/2014/12/30/winter-salad-red-cabbage-apple-and-cranberry/ Winter salad]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)