Apartman-hu-tb.jpg
FEDEZZ FEL TÖBB, MINT 10 EZER LEHETŐSÉGET A KIKAPCSOLÓDÁSRA!
Egyszerű, gyors, online szállásfoglalás + folyamatosan bővülő élménykínálat. Minden foglalás mellé ajándék kedvezménykupont küldünk ingyen!

„Állópolcot választani” változatai közötti eltérés

A Hogyankell.hu wikiből

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell állópolcot választani? == Az állópolcok praktikus és átlátható tárolást tesznek lehetővé a műhelyekben, kamrákban vagy garázsokban egyar…”)
(Nincs különbség)

A lap 2019. június 11., 17:47-kori változata

Hogyan kell állópolcot választani?

Az állópolcok praktikus és átlátható tárolást tesznek lehetővé a műhelyekben, kamrákban vagy garázsokban egyaránt. A kiválasztás során azonban érdemes néhány szempontra odafigyelni annak érdekében, hogy az állópolc el is férjen és ellássa fő feladatát, most ezeket vesszük sorra.

Lépések

  1. Méretek: Az állópolcok segítségével rendkívül sok tárolandó tárgyat tudunk megfelelően tárolni, de a polc kiválasztása előtt mindenképpen mérjük le azt a helyiséget, ahová szánjuk! Ennek paraméterei határozzák meg azt, hogy maximálisan milyen magas, széles, illetve mély állópolcot, vagy polcokat tudunk majd elhelyezni. A magasság során vegyük figyelembe azt is, hogy a polc tetején tárolt tárgyak kb. milyen magasak lesznek!
  2. Maximális terhelhetőség: Gondoljuk végig, hogy a polcon, illetve az egyes rekeszekben mit fogunk tárolni, s ezek kb. milyen terhelést jelentenek! Az állópolcok esetében a maximális terhelhetőséget kilogrammban és általában polconként adják meg. Például egy polconként 175 kilogramm teherbírású, 5 polccal rendelkező tároló összesen 875 kilogrammnyi terhet bír el, de rekeszenként max. 175 kg-ot.
  3. Az állópolc anyaga: Ezt a tárolóeszköz-típust általában beltérben használjuk, ennek megfelelően nem kiemelt szempont a vízállóság, a strapabíróság viszont annál inkább. Kellően komoly teherbírást csak fémszerkezettel lehet elérni, ezért célszerű ilyet választani.
  4. Galvanizált felület: A fémpolcok esetében fontos szempont a felület galvanizáltsága, ez biztosítja azt, hogy a szerkezet hosszú távon ellenálljon a korróziónak.

Tippek

  • Habár a polcot nagy valószínűséggel ritkán fogjuk összeszerelni, érdemes olyat választani, ami egyszerűen összeállítható, s akár – egy esetleges költözés kapcsán – ugyancsak könnyen szét is szerelhető, a legjobb, ha a tároló szerszám nélküli összeszerelést tesz lehetővé.
  • Ha párás, nedves helyiségbe kerül az állópolc, mindenképpen ügyeljünk a megfelelő korrózióvédelemre, fémszerkezetek esetén pl. galvanizált felületű megoldást válasszunk!

Amire szükséged lehet

  • Az állópolc tárolására szolgáló helyiség
  • Az összeszereléshez szerszámok, bár vannak szerszám nélküli összeszerelést lehetővé tévő tárolók

Figyelmeztetések

  • Még a felületvédelemmel ellátott fémpolcot is érdemes az esőtől, nedvességtől, párától óvni, különben néhány év alatt a tároló rozsdásodni kezdhet.
  • Összeszerelés során legyünk rendkívül óvatosak, viseljük munkakesztyűt, illetve a nagyobb fémdarabok mozgatása során ügyeljünk arra, hogy még véletlenül se üssünk meg a környezetünkben másokat!


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell