Módosítások
→Hogyan kell rizst főzni?
== Hogyan kell rizst főzni? ==
[[Fájl:rizst_fozni.jpg|right]]Ha elegünk van a zacskós rizsből, adunk néhány tippet arra, hogy hogyan kell a rizst megfőzni.
== Lépések ==
===A rizs főzése===
# '''Egyszerű főtt rizs:''' nincs egy jól bevált recept, mi most leírunk néhányat, aztán tessék próbálkozni, hogy ki hogyan tudja jobban elkészíteni. Ami általánosságban elmondható: a rizst mossuk meg, kis zsiradékon pirítsuk, s a rizs:víz arány általában 1:2 (tehát pl. egy csésze rizs, két csésze víz – köretként általában ez egy személy adagja).
#* Az előző recepteket feldobhatjuk azzal is, ha a víz egy része helyett például húsleveslét használunk.
== Tippek ==g
* Táplálkozástani szempontból a barna rizs a legértékesebb, hiszen rendkívül magas a rost-, a komplex szénhidrát- és a B-vitamin-tartalma. Csökkenti a koleszterinszintet.
== Amire szükséged lehet ==
* zsiradék
* edény (lehetőség szerint teflon)
* A barna rizst általában 10-20 perccel tovább kell főzni.
* Ha nem szívja fel a rizs a vizet, pedig még mindig kemény, akkor valószínűleg régi a rizs. Ne szenvedjünk vele, abból már nem lesz vacsora.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==