Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Ízletesen elkészíteni a nyulat

28 bájt hozzáadva, 2015. április 8., 09:29
Lépések
== Hogyan kell ízletesen elkészíteni a nyulat? ==
[[Fájl:Nyulhus.jpg|right|250px]]A nyúl a fehér húsok közül az egyik legkevésbé fogyasztott húsféle a magyarok konyhájában. Íze leginkább a baromfiéhoz fogható, kissé édesebb beütéssel. A nyúl azontúl, hogy különleges gasztronómiai fogás, rengeteg tápanyagot és vitamint is tartalmaz. Itt az idő, hogy új ízeket hozz be a konyhádba.  
== Lépések ==
#Az előzőleg megnyúzott, sózott, fokhagymával tűzdelt húsokat fektesd rájuk.
#A húsok tetejét rozmaringgal és bazsalikommal ízesítsd, majd a fóliába légmentesen bugyoláld be őket.
#Előre melegített Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 1 órát süsd a húst.
#Pirítás céljából alufólia nélkül visszateheted még a nyuszit kicsit a sütőbe.
#Köretként készíts gyümölcsös köretet, például vajas ananászt. Az ananász nem csupán desszertként vagy díszítésként funkcionálhat, hanem ha az ananászkarikákat forró vajon megpirítjuk, akkor köretként a nyúlhús koronája lehet.
Névtelen felhasználó