Tiramisut készíteni tojás nélkül

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül?

Tiramisu tojas nelkul22.jpg

Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. Szerencsére a tiramisut tojás nélkül is el lehet készíteni és a végeredmény legalább olyan finom, mint a tojásos változaté.

[szerkesztés] Lépések

  1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
  2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen
  3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
  5. Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba.
  6. Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tojás nélküli tiramisu krém felét.
  7. Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
  8. A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe a tiramisut.
  9. Tálalás előtt szitálj kakaóport a tojás nélküli tiramisu tetejére.


[szerkesztés] Tippek

  • A tejszínt hűtsd fel, felhasználás előtt legalább egy napi hűtőben legyen, hogy habot tudjál verni belőle.
  • A mascarponét pár órával felhasználás előtt vedd ki a hűtőből.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 150 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín 30%
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 40 g porcukor
  • 1 dl feketekávé
  • kakaópor a tetejére
  • habverő
  • tál


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus, Hogyankell