Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Lóversenyen fogadni

Nincs méretváltozás, 2018. április 16., 19:02
Lépések
# '''Nézz ki egy alkalmas időpontot a sportfogadásra.''' Magyarországon a Kincsem Parkban rendeznek lóversenyeket, főleg hétvégente, de vannak különleges fogadási napok is (pl.: a szilveszteri). Alapvetően két fő típus, ága létezik:
## Ügető: Ebben az esetben a lovat hajtó zsoké nem a lovon, hanem a lóhoz a hámon keresztül hozzáerősített kis kétkerekű kocsin (sulky) ül. A ló a versenyen üget, vagyis két átellenes lába egyszerre ér földet. Ha a ló vágtázni kezd, akkor diszkvalifikálják a versenyből.
## Galopp: Ez gyakorlatilag a ló vágtázását jelenti, az állat ekkor éri el a legnagyobb sebességét, a zsoké a ló hátán ülve hajtJAhajtja.
# '''Ismerd meg a lóverseny fogadásának fő szabályait!''' Ha szeretnéd növelni nyerési esélyeidet, érdemes időt fordítani mind a lóverseny szabályainak megismerésére, mind pedig az adott verseny körülményeinek feltérképezésére. Persze lehet fogadni „vakon” is, ha azonban jó eséllyel szeretnél fogadni, mindenképpen ismerd meg a mezőnyt. A futamok résztvevőiről részletes információk érhetők el a Kincsem Park honlapján, illetve a lovas szaklapokban, például a Turfban. Itt közlik az adott ló és a hajtó összes statisztikáját, például, hogy az adott távon mi volt az idei legjobb eredménye, hány első, illetve második és harmadik helyet szerzett meg. A statisztika olyannyira részletes, hogy még a ló szüleinek versenyeredményeire is kiterjed. Ezeket az adatokat a szaklapokban nem pusztán közlik, de elemzik is, így megadják az adott futam favoritjait, vagyis azokat az indulókat, melyek jó eséllyel végeznek az első háromban. Ezeket átböngészve már könnyebben meg tudod ítélni az adott futamon résztvevők esélyeit.
# '''Tedd meg a fogadást!''' A lóversenyen az alaptéttel (ez jelenleg 200 forint), illetve annak a többszörösével tudsz fogadni. A fogadást a kasszánál teheted meg, ilyenkor mindig jelezni kell, hogy melyik futamban, mely lóra, vagy lovakra mit fogadsz és milyen fogadási típust választasz. Utóbbi kapcsán a következő (alap) lehetőségek állnak rendelkezésre:
Névtelen felhasználó