Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Zabpelyhes kekszet készíteni

2 995 bájt hozzáadva, 2018. február 22., 16:08
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni? == right|250px Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorár…”
== Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni? ==
[[Fájl: zabpelyheskeksz.jpg|right|250px]]
Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorára, vagy akár csak nassolnivalónak is tökéletes édesség! Nem csupán bolti kekszek házias helyettesítője, hanem kalóriacsökkentett változata is. Készítsd el sok-sok szeretettel családtagjaidnak, barátaidnak, egészségtudatos kollégáidnak! Láss neki, egy jól bevált recept tesztelésének!
== Lépések ==
#'''Irány a legközelebbi bolt, és szerezd be a 35-40 keksz elkészítéséhez szükséges hozzávalókat!'''
#* 7,5 dkg zabpehely,
#* 15 dkg finomliszt,
#* 1 kávékanál őrölt fahéj,
#* 15 dkg barna cukor,
#* ½ kávéskanál szódabikarbóna,
#* 1 csipet só,
#* 15 dkg vaj,
#* 4 evőkanál hideg tej (lehetőség szerint mandula- vagy kókusztej),
#* 2 evőkanál méz,
#* ½ kikapart vaníliarúd.
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!
#'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból!
#'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra! Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
#'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká! Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket! Ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy!
== Tippek ==
# Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe!
== Amire szükséged lehet ==
* Recept utasításainak követése,
* alapanyagok beszerzése,
* egy nagy keverőtál,
* előmelegített sütő,
* széles tepsi,
* sütőpapír,
* éhes szájak.

== Figyelmeztetések ==
# Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!
== Videók ==
<youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.stahl.hu/hu/recept/desszert/Zabpelyhes_keksz Zabpelyhes keksz]
* [http://www.nosalty.hu/recept/etcsokis-zabpelyhes-keksz Étcsokis, zabpelyhes keksz]

[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Étel-ital]]
176
szerkesztés