Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Ételt fotózni

2 bájt törölve, 2015. október 2., 12:28
Lépések
#* Izgalmas fotókat készíthetsz, ha dinamikussá teszed a képet. Tölthetsz bele életet, ha belevonsz embereket, például egy belógó kéz éppen tekeri fel a villára a makarónit, vagy éppen fűszert szór az ételre. Többféle kreatív megoldással is kísérletezhetsz.
#'''Gép beállítása:'''
#* Pár alap dolog: Ha digitális kompakt gépet használsz, akkor kapcsold ki a vakut, valamint digitális helyett optikai zoom-mal zoommal kísérletezz. Ha komolyabb géped van (DSLR, MILC), akkor profi optikával és rendszer-, esetleg stúdióvakuval gyönyörű képeket készíthetsz. Közeli, éles képeket készíts. Próbaként csinálj néhány kockát, hogy megtapasztald, milyen beállításokkal, és milyen értékekkel kell dolgoznod, hogy a fotód úgy nézzen ki, ahogy megálmodtad.
#* Ha komolyabban szeretnél ételfotózással foglalkozni, rengeteg olyan könyvet, illetve anyagot találsz az interneten, amivel profivá képezheted magad, de fotós suliba is beiratkozhatsz. Így a szakmai háttérrel is tisztába jöhetsz, úgy, mint: rekeszállás, ISO, blende, fehéregyensúly stb.
593
szerkesztés