Mogyorókrémet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell mogyorókrémet készíteni?

http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/02/mogyorokrem.html

A házi mogyorókrém tökéletes finomság akár magában, akár kenyérrel vagy éppen palacsintával.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 200 g törökmogyoró, 150 g étcsokoládé, 3 ek. méz, 3 ek. kókuszolaj, 1 kk. vanilia őrlemény.
  2. A mogyorót serpenyőben 5-10 perc alatt megpirítjuk. Még melegen konyharuhába helyezzük, majd ledörzsöljük a héját.
  3. Ezután aprítógépben pépesre daráljuk, majd hozzákeverjük a mézet és a vaníliát.
  4. Közben a csokit gőz felett felolvasztjuk.
  5. Hozzáöntjük az olajat, és a mogyoróhoz keverjük, majd még egy keveset darálunk rajta.

[szerkesztés] Tippek

  • Előfordulhat, hogy nem pereg le maradéktalanul a héja, de ez nem baj.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 200 g törökmogyoró,
  • 150 g étcsokoládé,
  • 3 ek. méz,
  • 3 ek. kókuszolaj,
  • 1 kk. vanilia őrlemény

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A mogyorót ne hagyjuk felügyelet nélkül, mert könnyen odaéghet.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Paleolit Kitti