II. Erzsébet koronázási csirkesalátáját elkészíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell II. Erzsébet koronázási csirkesalátáját elkészíteni?

Salika.jpg

Ha szereted a klasszikus brit ételeket és a különleges salátákat, akkor II. Erzsébet koronázásán felszolgált mangós csirkesalátát ki kell próbálnod. 1953-ban, Londonban debütált ez az étel, melynek összetevői garantálják, hogy egy gazdag ízvilágú,frissítő gasztronómiai élményben legyen részed.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd elő a csirkemellet:
    • Posírozással kellően puhára és szaftosra tudod elkészíteni a csirkemellet. Ezt a következőképpen tedd:
    • Egy fazékba helyezd bele a csirkemellet, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
    • Tedd bele a húsleveskockát és forrald fel a vizet. Miután a víz felforrt, vedd le alacsonyra a hőfokot és fedő alatt hagyd gyöngyözni még 10 percig.
    • A posírozás lényegét az adja, hogy a húst a vízben hagyd kihűlni. Ez kicsit több időt vesz igénybe, de így marad igazán omlós és szaftos a hús.
    • A kihűlt csirkemellet kockázd fel.
  2. Amíg a hús hűl, addig keverd össze az öntetet:
    • Majonéz, tejföl, mangó chutney, lime, ízlés szerint só, bors, curry és kurkuma fogja az öntetet alkotni.
  3. Keverd össze a húst, az öntetet és a felkockázott mangót. Ha nem elég szaftos, akkor a húsalapléből pár kanállal keverhetsz a salátához.
  4. A kész salátát tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Úgy lesz igazán finom.
  5. Hidegen, zöld salátával díszítve tálald. Pirítóst is kínálhatsz hozzá.

[szerkesztés] Tippek

  • A húsleveskockát valódi hús-, vagy zöldségalaplével kiválthatod.
  • Ha az összetevők közül valamit túl soknak vagy túl kevésnek találsz, ízlés szerint, bátran változtass a mennyiségeken, hozzávalókon. Ebből az alapreceptből már többféle verzió készült (pl. mandulával megszórva).


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 személyre
  • 1 db csirkemellfilé
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 db mangó
  • 1 db lime reszelt héja és leve
  • pár kanál mangó chutney
  • só, bors, 1 ek. currypor, fél tk.kurkuma
  • 3 ek.majonéz és 2 ek. tejföl


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne tegyél bele túl sok lime-ot, mert túl savanyú lehet tőle az étel.
  • Mivel egy nagyon fűszeres salátáról van szó, ezért ha valaki érzékenyebb, akkor óvatosan fogyasszon belőle, vagy kevesebb fűszer kerüljön a salátába.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk