Gyorsan teherbe esni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell gyorsan teherbe esni?

Teherbe esni.jpg
Ha egyszer arra az elhatározásra jutunk, hogy babát szeretnénk, általában türelmetlenek leszünk, s azonnal teherbe akarunk esni. Ez azonban nem megy olyan egyszerűen, egy átlagos pár esetében 6-12 hónapig is eltart, mire a nő teherbe esik. Mi mindenesetre összeszedtünk néhány tippet, ami segíthet abban, hogy minél előbb gömbölyödhessen a hasad.

[szerkesztés] Lépések

 1. Menj el orvoshoz! Nem árt egy általános vizsgálat az egészségi állapotodról. Az elhanyagolt fertőzések, a szexuális úton terjedő betegségek, a rossz egészségi állapot negatívan befolyásolják a terhességet.
 2. Élj egészségesebben!
  • Itt az ideje, hogy eldobd a cigit, hagyd abba az alkohol- és kávéfogyasztást, és természetesen ne használj drogokat. Ez azonban nem csak rád vonatkozik, de a partneredre is. Ezek ugyanis nem csak csökkentik a teherbeesés esélyét, de vetéléshez is vezethetnek.
  • Ha túlsúlyos vagy, még teherbe esés előtt kezdj el diétázni. A túlsúly is csökkenti az esélyeidet, emellett pedig ne feledd, hogy a terhesség alatt még így is jó pár kilót fogsz várhatóan felszedni.
  • Figyelj oda, hogy egészségesen étkezz. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, gabonát, kalciumban és magnéziumban gazdag ételeket. Ne feledkezz meg a B9 vitaminról sem, mely fontos szerepet játszik a termékenységben.
  • Mozdulj, mozdulj! Fontos, hogy végezz valamilyen testmozgást. Válassz valamit, ami illik hozzád és szívesen csinálnád, lehet ez séta, úszás, röplabdázás vagy tollaslabdázás is.
 3. Figyelj oda a peteérésedre! Számos módja van annak, hogy megtudd, mikor van peteérésed, ilyen például a naptáras módszer, a test hőmérsékletének figyelése, LH vagy nyálteszt. Fontos azonban, hogy ezek nem mindegyike teljesen megbízható.
 4. Szeretkezz rendszeresen! Nagyon sok pár elköveti azt a hibát, hogy csupán akkor szeretkeznek, amikor a nőnek peteérése van. Ez több szempontból sem jó.
  • Egyfelől a szex ne legyen olyan, mint a munka, amit adott időben muszáj elvégezni. Ha csupán azért csináljátok, mert úgy érzitek, hogy kell, nem is fogjátok annyira élvezni, pedig az orgazmus több kutatás szerint is elősegíti a teherbeesést (a nőknél az orgazmus során fellépő mozgás segít a spermát a méhbe juttatni, míg a férfiak esetében a spermaszint emelkedik).
  • Legalább heti háromszor: peteérés után a petesejt 24 óráig életképes, míg a spermasejtek akár 3-5 napig is. Hogy ne hagyj ki semmi esélyt, szeretkezzetek legalább heti háromszor, ez különösen fontos a peteérés előtti néhány napban és peteéréskor.
  • Figyeljetek a pozícióra: egyesek hiszik, míg mások nem, hogy a pozíció is fontos. Mindenesetre azok, akik hisznek ebben, a misszionárius pózt tartják a legalkalmasabbnak arra, hogy teherbe ess. Egy biztos, szex után ne pattanj egyből fel, hogy a sperma minél több időig maradhasson a hüvelyben.
 5. Csak nyugi! A stressz is csökkenti az esélyeidet, ezért kerüld. Emellett ne ess kétségbe, ha nem sikerül egyből teherbe esned. Előbb vagy utóbb úgyis sikerül, csak bízz magatokban!

[szerkesztés] Tippek

 • Már a terhesség előtt kezdj el terhesvitaminokat szedni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Türelem
 • Gyakori szeretkezés
 • Vitaminok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha egy év után sem sikerül teherbe esned, fordulj szakemberhez.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag