Excelt pdf-be konvertálni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Excelt pdf-be konvertálni?

Számos letölthető, illetve online eszköz elérhető, amivel Excel dokumentumokat pdf-be konvertálunk, de szerencsére az Excel 2007, illetve Excel 2010 már ennél sokkal egyszerűbb megoldást kínál: egyszerűen elmenthetjük a munkafüzetünket pdf formátumban. Ebben a cikkben Microsoft Office Excel 2007-ben mutatom be a funkció működését.

[szerkesztés] Lépések

 1. Nyisd meg az Excel dokumentumot, amelyet szeretnél pdf-ben lementeni!
 2. Kattints az Office gombra, majd válaszd ki a „Mentés másként” (Save as) opciót! Mentes.jpg
 3. A legördülő menüből válaszd ki a PDF vagy XPS lehetőséget, és kattints rá!
 4. A megjelenő ablakban válaszd ki azt a könyvtárat, ahova le szeretnéd menteni a pdf-et! A fájl nevét a Fájlnév mezőben adhatod meg. Fajlnev.jpg
 5. Pdf megnyitása: Ha mentés után szeretnéd, ha egyből meg is nyitná a géped a pdf fájlt, pipáld ki a „Fájl megnyitása a közzététele után” jelölőnégyzetet!
 6. Minőség és méret optimalizálása: Ha az a fontos, hogy minél jobb minőségű legyen a pdf dokumentum, válaszd a „Szokásos (online közzétételhez és nyomtatáshoz)” lehetőséget! Ha inkább az a fontos, hogy minél kisebb legyen a fájlméret, a „Méret minimalizálása (online közzétételhez)” lehetőséget válaszd!
 7. További beállítási lehetőségek: A Beállítások opcióra kattintva a következő lehetőségeid vannak:
  1. Oldaltartomány: Kiválaszthatod, hogy az adott munkalapot teljes egészében konvertálja át pdf-be, vagy csak az oldal kijelölt részét.
  2. Ha több munkalapot szeretnél egyszerre átkonvertálni, akkor ezt a Beállításokon belül a „Közzéteendő”-nél állíthatod be. Akár a teljes munkafüzetet, vagy csak bizonyos munkalapokat is átmenthetsz pdf-be.
  3. Ha kiválasztottad a kívánt beállításokat, kattints az OK gombra! Beallitasok.jpg
 8. Közzététel: Ha mindennel kész vagy, kattints a Közzététel gombra, és néhány másodperc múlva már kész is a pdf!


[szerkesztés] Tippek

 • Ha módosítani szeretnéd a pdf-be konvertált anyagot, az eredeti Excel fájlon csináld meg a módosításokat, majd mentsd le újra pdf formátumban!
 • Ha pdf-ben nem jól jelenik meg az Excel tartalma, például egy táblázatot több oldalra tördel be, akkor állj arra a munkalapra, ami rosszul jelenik meg, majd kattints a Nyomtatás/Nyomtatási kép/Oldalbeállítás oldalra, és állítsd be a megjelenést: Nyomtatas.jpg
  • Kiválaszthatod, hogy álló vagy fekvő legyen az adott munkalap.
  • A Nagyításnál pedig beállíthatod, hogy 1 oldalra kerüljön az adott munkalap tartalma. Ehhez válaszd a „Legyen 1 oldal széles és 1 oldal magas” opciót!
  • Ezeket a beállításokat a pdf-be való konvertálás során is megtartja az Excel, nem csak nyomtatáskor. Oldalbeallitas.jpg

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Microsoft Office Excel 2007
 • Adobe Acrobat

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha a „Mentés másként” lehetőségek között nem találod a pdf-et, akkor először le kell töltened az Adobe Acrobat alkalmazást!

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

 • Az Excel súgója

Az oldal szerzői

Andi02