Almakompótot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell almakompótot készíteni?

Almakompot.jpg

Az almakompót nagyon ízletes csemege, ráadásul például az epebetegek is fogyaszthatják, szemben a friss gyümölccsel. Az elkészítése igen egyszerű, ráadásul csak néhány percet vesz igénybe, ezért nem csak konyhatündéreknek ajánljuk.

[szerkesztés] Lépések

  1. A megmosott almát hámozzuk meg, majd vágjuk kockára! A magokat is távolítsuk el!
  2. Tegyük oda főni! Annyi vizet öntsünk az almára, hogy ellepje azt!
  3. Ízesítés: A kompóthoz adjunk szegfűszeget (lehetőleg egészben), fahéjat (inkább rudat válasszunk az őrölt fahéj helyett) és cukrot! A cukrot aszerint adagoljuk, hogy mennyire savanykás az alma.
  4. Addig főzzük, amíg majdnem teljesen puha lesz az alma! Miután levettük a tűzről, még egy kicsit puhulni fog, így nem kell addig főzni, míg teljesen puha lesz.

[szerkesztés] Tippek

  • A kompót még finomabb lehet, ha egy kis citrommal vagy vaníliarúddal ízesítjük. Előbbinek a vékonyan levágott héját és a levét adjuk hozzá a forrásban lévő almához!
  • Körtéből és birsalmából is hasonlóan készíthetünk kompótot. Előbbi gyorsabban, utóbbi lassabban puhul meg, mint az alma.
  • Epebetegek is fogyaszthatják.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Alma
  • Fűszerek: szegfűszeg, fahéj, cukor, vaníliarúd
  • Citrom
  • Víz

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Az alma nagyon gyorsan megpuhul, figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl!

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02