A számítógép meghajtójának betűkódját átírni (Windows 7)

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a számítógép meghajtójának betűkódját átírni (Windows 7)?

Ritkán előforduló probléma, de olykor rettentő bosszantó, hogy a meghajtók betűjelei megkavarodnak. Ez általában akkor fordulhat elő, ha új meghajtót vásárolunk, és a számítógép automatikusan kiosztott betűjele miatt a megszokott sorrend felborul. Gyakran előforduló probléma akkor is jelentkezik, ha számítógépbe egy második és több SSD-t vagy HDD-t szerelünk a gépbe. Jó tanács, bevált, ha telepítünk, vagy frissítünk újabb operációs rendszerre, telepítéskor csakis a beolvasandó adathordozó (CD, DVD, USB kulcs, netes telepítő) és az az SSD vagy HDD legyen csatlakoztatva!!! Ha már készen van a telepítés, egy leállítás alkalmával csatlakoztassuk a többi merevlemezt, és jöhet a fent a kérdésben említett eljárás! A betűjelek kiosztása a többindíttatású rendszereknél is nagyon fontos! Megjegyzés! A meghajtó betűjel átírás a többi operációs rendszernél is így működik...

[szerkesztés] Lépések

 1. A Számítógép-kezelés megnyitásához kattints a "Start" gombra, majd a "Vezérlőpult" parancsra. Azután kattints duplán a "Rendszer és biztonság" lap "Felügyeleti eszközök" csoportjának "Számítógép-kezelés" elemére.
 2. A bal oldali ablaktáblán kattints a "Lemezkezelés" parancsra. Masodik.jpg
 3. Majd kattints jobb gombbal a módosítandó meghajtóra, és a legördülő menüből válaszd ki a "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása" parancsot.
 4. Ezután az alábbi műveletek közül válassz:
  • Szabad meghajtóbetűjel hozzárendeléséhez kattints a Hozzáadás gombra, válaszd ki a kívánt betűjelet, majd kattints az OK gombra.
  • Meghajtóbetűjel módosításához kattints a Módosítás gombra, majd A következő betűjel hozzárendelése elemre. Ezután kattints a használni kívánt meghajtóbetűjelre, majd az OK gombra.
  • Meghajtóbetűjel eltávolításához kattintson az Eltávolítás gombra, majd az Igen gombra az eltávolítás jóváhagyásához.

[szerkesztés] Tippek

 • Néhány program speciális meghajtóbetűjelekre hivatkozik. Ha módosítasz egy meghajtóbetűjelet, lehetséges, hogy ezek a programok nem fognak megfelelően működni.
 • Ha hibaüzenetet kapsz, lehet, hogy a módosítani kívánt meghajtó használatban van. Ekkor zárd be a programot vagy ablakot, amely a meghajtót használja, és próbáld újra.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Számítógépre
 • Egy egérre mindenképpen

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Ucsaba.04, Wezo